Quina hora és al meu país?

31/5/07

La festa de Ramadà

Les persones de religió musulmana celebrem aquesta festa.
El Ramadà és un dejuni que consisteix a no menjar, ni beure res des de que surt el sol fins que es pon. Les persones que han de fer el Ramadà són de religió musulmana i són tots els homes i les dones a partir dels 12 anys;però algunes dones embarassades que estan malaltes,algunes dones

lactants que tenen poca llet al pit, els malalts molt greus i els ancians que estan molt dèbils poden menjar de dia.A l'hivern, durant un mes es menja i es beu a la nit, entre les 5:30 de la tarda fins a les 6 del matí.

En l'acabar el mes del Ramadà tothom està content. Els homes i els nens van a la mesquita,al matí, amb vestits nous i fan pregària.Després es celebra una festa que es diu:"Id al-fitr". Les persones es saluden, es donen la mà, es fan un petó i es diuen :"Id al-fitr";després es fa un esmorzar:mengen galetes i beuen te, al migdia es fa un dinar. Els pares donen diners als nois i els oncles,avis i altres familiars també els en donen.(A les noies no, perquè no surten, estan a casa). Els nois compren caramels per a ells i per als més petits. Es el dia que es dóna el ZAKAT (almoina) als pobres.

Les persones de religió musulmana celebrem el Ramadà perquè creiem en un deu que es diu Alá el profeta Mohammed va escriure un llibre, l'Alcorà, que diu als musulmans que han de cumplir cinc preceptes a la seva vida.


Aquests preceptes són:

  • -La "xahada":Al.là és l'unic déu i Mohammed,el seu profeta.
  • -El "salat":Oració o pregària cinc vegades al dia.
  • -El "zakat":L'almoïna als pobres.
  • -El "ramadà":El dejuni durant un mes (mes del Ramadà ).
  • -El" haj":Peregrinació a la Meca (Aràbia Saudí)una vegada a la vida,si es pot.
El ramadà aquest any va començar el dijous,9 de desembre i es va acabar el diumenge,9 de gener. Els dies 7,8 i 9 vam fer una festa.Els meus oncles i els meus cosins van venir a casa meva.La meva mare,el dia 6 va fer un pastís i el dia 7, el vàrem menjar;amb tota la família i també vàrem beure te.

1 comentari:

AULA ACOLLIDA IES LA SERRETA ha dit...

Holaaaaaaaaaaaaaa,
ens ah agrdat motl el map per saber quina hora és a cada país. Ens agrdaria que ens donéssiu l'enllaç per afegir-lo a la nostra pàgina.
Mosltes gràciesssssssssssssssssssssssssss
شكرا , , Thanks, gràcies
Josep Gregori

DARDS

Comptador- 2

BOLERA

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com