Quina hora és al meu país?

14/5/07

COLÒMBIAEm dic JUAN CAMILO i sóc de Colòmbia. A Colòmbia parlem castellá. Colòmbia està a Amèrica del sud, al costat té el mar Carib, Veneçuela, Brasil, Perú, Equador, Panamà i també l'oceà Pacífic. La capital de Colòmbia és Bogotà. El meu país és gran (1.141.748. km2 ) .


Jo em dic SHIRLEY ANDREA i també sóc de Colòmbia. Les explicare quin vivia a Colombia antigament .


- Els quimbaies

Emvoltats per eterns guadials i yamurus, els Quimbaies són famosos per la seva habilitat de construcció amb el Bambú Guadia, la seva exquisita orfebreria i els seus valents gurrers.

Els Quimbaies, son els creadors de potser la més famosa peça d' or precolombí del món :el poporo quimbaia (Museu de l' Or ) , i una de les més impressionants coll-leccions d' Art prehispanic :el tresor dels Quimbaies (Museu d' America-Madrid) .

els cultivaven una terra i se la deixava descansar metre l' any següent se n' agafa una altra i així successivament.

Encara que eren experts en fer terrasses de cultiu en les zones més pendents, d' aquesta forma evitaven l 'erosió. Els cultius mes comuns,eren els de blat de moro , arracatxa ,frijol, fique i iuca
Ela Tairones

Habitaren la zona més septentrional de Colòmbia ,exatament a la Serra Nevada de Santa Marta .
ells arribarem a un nivell de desemvolupament envejable per altres cultures colombianes, com altres de foranes. Els seus coneixements d' arquitectura, agricultura i hidràulica ens donen la imatge d' una nació ben estructurada,avançada,i que en comparació amb algunes nacions europees, molt més avançades.

Els Muiscas

Habitaren a la zona central de colòmbia, especificament l' Altiplà Cundiboiacens foren la cultura que més va evolucionar en el què esrefereix a l' administració i l' estructura polìtico - administrativa de l' Estat; fins arribar ala conformeció oficial d' una administració, amb un sistema uniforme de camins, llengua, impostos,religió i lleis

Els Zenús

A les planes dels actuals departaments de Sucre i de Córdoba, existí un poble conegut com els Zenús.
Els Zenús foren l' única cultura que va establir un govern centralitzat, concentrant els Zenús en grans ciutats, i no en petits poblats independents .

Els narinyo

Habitaren el Marcis Colombià en la seva Zona Occidental, la seva orfebreria era propera als patrons artístics dels inques .foren extreminantsper l' expedició de Sebastián de Belalcázar.

Els Tumaco

veïns dels narinyo, s' especialitzaren en ceràmica decorada.

Els Huitotos

Important tribu que encara les selves de Colòmbia .
Política

colòlombia és una república es què el poder executivo domina l' estructura de govern. El president,escollit junt amb el vicepresidente pel vot popular per a un termini de quatre anys, funciona com a cap d' estat i com cap del govern.

El parlament bicament de colòmbia és el congrés, que consisteix en el senat, de 102 escons, i la cambra de Representants, 166 escons .

El sistema judicial ha experimentat reformes significatives en la dècada dels noranta.

DARDS

Comptador- 2

BOLERA

Snap Shots

Get Free Shots from Snap.com